Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Εορτή της Πολιούχου Νέας Κίου Αργολίδας Θεομάνας Οδηγήτριας

Στον ενοριακό Ιερό Ναό Θεομάνας Νέας Κίου
Στις 23 Αυγούστου,
που είναι η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ενοριακός Ιερός Ναός Θεομάνας Νέας Κίου.
Την παραμονή, Κυριακή 22 Αυγούστου 2010 και ώρα 8:00 το απόγευμα τελείται Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιακώβου, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο. Στις 9:30 θα γίνει η περιφορά της θαυματουργού εικόνος της Θεομάνας παιανιζούσης της Φιλαρμονικής Μουσικής του Δήμου Νέας Κίου...
Την ημέρα της εορτής, Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010 θα τελεσθεί ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.
Κατά την ιεράν πανήγυριν σερρέει πλήθος ανθρώπων προκειμένου να προσκυνήσει την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Θεομάνας η οποία έχει μεταφερθεί από την Παλαιά Κίο της Μικράς Ασίας. Η εικόνα αυτή είναι βυζαντινής τεχνοτροπίας, χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι δεξιοκρατούσα και είναι έργο του 12ου αιώνος.
Μεγάλη τιμή και ευλάβεια αποδίδουν στην Παναγία μας οι ευλαβείς ενορίτες αλλά και όλοι οι χριστιανοί της γύρω περιοχής, καθώς και οι απανταχού Κιώτες.
Σύσσωμοι συμμετέχουν στην ιερά πανήγυρη, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς και ο ευλαβής λαός της Νέας Κίου καθώς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Νομού και ευλαβείς προσκυνητές από τις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους και της γύρω περιοχής.
Προσκαλούμε όλους να συμμετάσχουν για μια χρονιά ακόμη στην ιερά πανήγυρη του Ιερού Ναού μας προκειμένου να τιμήσουμε την Παναγία μας, την Μάνα όλων μας και να ζητήσουμε τις πρεσβείες, την προστασία και τη μεσιτεία Της.