Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Άγριος καυγάς μητροπολίτη - ΚΚΕ


Δείτε το βίντεο.
Επεισοδιακά εξελίχθηκε η τελετή ορκωμοσίας στη Δημητσάνα, μετά την έκρηξη του μητροπολίτη Γορτυνίας και τις βαριές κουβέντες που ανταλλάχθηκαν με τους εκπροσώπους της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, που δήλωσε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν προβλέπεται παρουσία ιερέων σε τελετές ανάληψης καθηκόντων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στο απίστευτο βίντεο που βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο διαδίκτυο, ο μητροπολίτης Γορτυνίας Ιερεμίας, που την προηγούμενη Δευτέρα είχε εμφανιστεί λάβρος σε κήρυγμα καταδικάζοντας "ως έργο του Σατανά" την Κάρτα του Πολίτη επικαλούμενος προφητείες, εκρήγνυται κατά των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ κατηγορώντας τους ότι επιδιώκουν να μετατρέψουν σε άθεο κράτος την Ελλάδα και φωνάζοντας "ντροπή σας" σε έντονο ύφος, ενώ παρευρισκόμενοι προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.
Αιτία της έκρηξης και της φραστικής επίθεσης εναντίον των εκπροσώπων του ΚΚΕ ήταν η ανάγνωση δήλωσης από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννη Φράγκου, ότι κατά το νόμο, δεν προβλέπεται η παρουσία ιερέων σε τελετές ανάληψης καθηκόντων από τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
"Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού" κατέληξε στο τέλος της δήλωσης ο Γιάννης Φράγκος, κάτι το οποίο προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του μητροπολίτη Γορτυνίας.
Είχε μόλις ολοκληρώσει την τελετή αγιασμού και στρεφόμενος προς τους εκπροσώπους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" άρχισε να φωνάζει:
"Άκου να σου πω, εδώ είναι η πατρίδα του αγίου Γρηγορίου Ε' και να με πας στα δικαστήρια. Ντροπή σου, προσπαθείτε να κάνετε άθεη την πατρίδα. Άντε να χαθείτε!" και παράλληλα άρχισε να κινείται απειλητικά προς την πλευρά όπου στεκόταν ο Γιάννης Φράγκος και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση. Κάποιοι τοπικοί παράγοντες που βρίσκονται στην τελετή, προσπαθούν να τον συγκρατήσουν, ενώ ακούγονται φωνές: "Όχι, να μην τους περάσει... αίσχος!"....
Ωστόσο ο μητροπολίτης επιμένει να αποχωρήσει από την τελετή:" Για το λόγο που είπε διαμαρτύρομαι και εξέρχομαι" επιμένει ο Ιερεμίας Γορτυνίας και καλεί όλους τους ιερωμένους που βρίσκονται εκεί να τον ακολουθήσουν: "Όλοι οι ιερείς να βγουν. Είπε ότι από το νόμο δεν επιτρέπεται η παρουσία ιερέων...διαμαρτύρομαι...όλοι οι ιερείς έξω" συνεχίζει, "να μάθετε ότι εδώ έχετε έναν τρελό δεσπότη".
Οι τοπικοί παράγοντες προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα, εξηγώντας στον ιερέα ότι επρόκειτο απλώς για μία δήλωση που τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν δικαίωμα να διαβάσουν, ωστόσο από τους παρευρισκόμενους ακούγονται φωνές που προτρέπουν τόσο τον μητροπολίτη, όσο και τους ιερείς να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα ειπώθηκαν και όπως φαίνεται η τελετή κλείνει επεισοδιακά, όπως άρχισε.