Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Απίστευτη πρόκληση του αιρετικού Πάπα "Δεν σκότωσαν οι εβραίοι τον χριστό,ούτε είναι ρτσιστές"!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ!
Δε φταίνε οι Εβραίοι για το θάνατο του Ιησού
αποφάνθηκε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ και την άποψή του αυτή την έκανε βιβλίο.
«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», όπως τιτλοφορείται το βιβλίο του Ποντίφηκα, κυκλοφορεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και στο δεύτερο κεφάλαιό του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διατυπώνει τη θεωρεία του, απαλλάσσοντας τους Εβραίους από μια κατηγορία που στοιχειώνει επί αιώνες τις σχέσεις τους με τους Χριστιανούς.
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επίσημα έχει απαλλάξει τους Εβραίους από τη «συλλογική ενοχή» για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, με σημαντική απόφασή της κατά τη Δεύτερη Σύνοδό της εν Βατικανώ στη διάρκεια του 1965.
Για πρώτη φορά, ένας Πάπας τόσο λεπτομερειακά και εξαντλητικά συγκρίνει και τεκμηριώνει με βάση τις υπάρχουσες αφηγήσεις στην Καινή Διαθήκη για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, μετά την απόφαση που έλαβε σχετικά ο Ρωμαίος Πόντιος Πιλάτος.

«Πρέπει να διερωτηθούμε τώρα: ποιοι ακριβώς ήταν οι κατήγοροι του Ιησού Χριστού;», γράφει ο Πάπας, σε αντίστιξη με τους ισχυρισμούς στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο πως «ήταν οι Εβραίοι».
«Το ότι ο Ιωάννης χρησιμοποιεί την έκφρασή αυτή ουδόλως και κατά καμία έννοια σημαίνει, όπως θα ...μπορούσε να υποθέσει ο σύγχρονος αναγνώστης, ότι "ο λαός του Ισραήλ, γενικώς, είναι ρατσιστής στο χαρακτήρα του"».
«Τελικά, ο Ιωάννης ήταν Εβραίος, όπως κι ο Ιησούς Χριστός κι οι υποστηρικτές του. Όλη η πρώιμη χριστιανική κοινότητα αποτελείτο από Εβραίους», γράφει ο Πάπας.
Ο Ιωάννης αντιδιαστέλλει με την «Αριστοκρατία στο Ναό», που ήθελε να θανατωθεί ο Ιησούς Χριστός επειδή δήλωνε: «είμαι ο βασιλιάς των Εβραίων», παραβιάζοντας τον θρησκευτικό τους Νόμο. «Η Αριστοκρατία του Ναού ήταν η πραγματική ομάδα κατηγόρων του Ιησού Χριστού, όχι οι Εβραίοι της εποχής του», συμπεραίνει ο Πάπας.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΜΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ,Ο ΠΑΠΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟΣ",ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ!!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ,ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
15 Κατὰ δὲ ἑορτὴν εἰώθει ὁ ἡγεμὼν ἀπολύειν ἕνα τῷ ὄχλῳ δέσμιον, ὃν ἤθελον.
16 εἶχον δὲ τότε δέσμιον ἐπίσημον λεγόμενον Βαραββᾶν.
17 συνηγμένων οὖν αὐτῶν εἶπεν αὐτοῖς ὁ Πιλᾶτος· τίνα θέλετε ἀπολύσω ὑμῖν; Βαραββᾶν ἢ ᾿Ιησοῦν τὸν λεγόμενον Χριστόν;
18 ᾔδει γὰρ ὅτι διὰ φθόνον παρέδωκαν αὐτόν.
19 Καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ βήματος ἀπέστειλε πρὸς αὐτὸν ἡ γυνὴ αὐτοῦ λέγουσα· μηδὲν σοὶ καὶ τῷ δικαίῳ ἐκείνῳ· πολλὰ γὰρ ἔπαθον σήμερον κατ᾿ ὄναρ δι᾿ αὐτόν.
20 Οἱ δὲ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ πρεσβύτεροι ἔπεισαν τοὺς ὄχλους ἵνα αἰτήσωνται τὸν Βαραββᾶν, τὸν δὲ ᾿Ιησοῦν ἀπολέσωσιν.
21 ἀποκριθεὶς δὲ ὁ ἡγεμὼν εἶπεν αὐτοῖς· τίνα θέλετε ἀπὸ τῶν δύο ἀπολύσω ὑμῖν; οἱ δὲ εἶπον· Βαραββᾶν.
22 λέγει αὐτοῖς ὁ Πιλᾶτος· τί οὖν ποιήσω ᾿Ιησοῦν τὸν λεγόμενον Χριστόν; λέγουσιν αὐτῷ πάντες· σταυρωθήτω.
23 ὁ δὲ ἡγεμὼν ἔφη· τί γὰρ κακὸν ἐποίησεν; οἱ δὲ περισσῶς ἔκραζον λέγοντες· σταυρωθήτω.
24 ἰδὼν δὲ ὁ Πιλᾶτος ὅτι οὐδὲν ὠφελεῖ, ἀλλὰ μᾶλλον θόρυβος γίνεται, λαβὼν ὕδωρ ἀπενίψατο τὰς χεῖρας ἀπέναντι τοῦ ὄχλου λέγων· ἀθῷός εἰμι ἀπὸ τοῦ αἵματος τοῦ δικαίου τούτου· ὑμεῖς ὄψεσθε.
25 καὶ ἀποκριθεὶς πᾶς ὁ λαὸς εἶπε· τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν.
26 τότε ἀπέλυσεν αὐτοῖς τὸν Βαραββᾶν, τὸν δὲ ᾿Ιησοῦν φραγελλώσας παρέδωκεν ἵνα σταυρωθῇ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ,ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ!

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ:ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!

Κι έχει το θράσος ο Πάπας να τους βγάζει...αθώους!

ΞΑΝΑΛΕΜΕ:ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ!
http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/03/blog-post_03.html#more