Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ελλάς σημαίνει ορθοδοξία!!

Η Εκκλησία πάντα ήταν στο πλευρό της Ελλάδας σε αγώνες (Παλαιών Πατρών Γερμανός , Παπα-φλέσσας , Αγ. Χρύσοστομος Σμύρνης) και πολλοί άλλοι ακόμα αφανής γέροντες και ιερείς που δεν δίστασαν να δώσουν και την ίδια τους την ζωή για την Ελλάδα. Αλλά και σήμερα η Εκκλησία παραμένει στο πλευρό μας με αθέατους ήρωες - ιερείς που καθημερινά δίνουν σιωπηλά και ταπεινά τον αγώνα τους για το καλό των Ελλήνων.
Η Εκκλησία της Ελλάδος προσπαθεί να βρίσκεται στο πλευρό όσων υποφέρουν. Δεν υπάρχει λόγος και δεν έχω την πρόθεση να σας απασχολήσω με απολογισμό της κοινωνικής δράσης της. Γιατί ο πόλεμος και η βία, δεν είναι μόνο βόμβες, δεν είναι μόνο θάνατος και ακρωτηριασμοί και αίμα και πόνος και κλάμα ασταμάτητο, αλλά είναι και πείνα, και εγκατάλειψη και απόγνωση και εξουθένωση και ταπείνωση.

Μην ξεχνάμε ότι πρώτα είμαστε Έλληνες - Ορθόδοξοι και μετά Ευρωπαίοι.

Η Ελλάδα η ίδια, βαθμιαία και σταθερά μεταβάλλεται. Η Ελλάδα είναι ήδη καταφύγιο εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι δεν είναι Ορθόδοξοι, και οι περισσότεροι ούτε καν χριστιανοί. Η ομοιογένεια της Ελλάδος αποτελεί παρελθόν. Συμμαθητές του ελληνόπουλου σήμερα, δεν είναι μόνο άλλα ελληνόπουλα. Τα κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά και οι κοινοί τρόποι, δεν είναι πια κάτι αυτονόητο.
Όλοι θα πρέπει πια να συνειδητοποιήσουμε ότι η εθνική μας ταυτότητα δεν απειλείται διότι κάποιοι ξένοι θέλουν να μας την καταργήσουν. Απειλείται από εμάς τους ίδιους. Απειλείται κάθε φορά που χρησιμοποιούμε βάναυσα τη γλώσσα μας, κάθε φορά που λησμονούμε την ιστορία μας, κάθε φορά που περιφρονούμε τον χώρο μας, την κοινωνία μας, την ανθρωπιά μας. Η εθνική ταυτότητα δεν είναι μια κατάθεση στην τράπεζα· όσο αρνούμαστε την ατομικότητα και τη μοναξιά και ζούμε την κοινότητα και την εκκλησία, όσο καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε άνθρωποι παρά μόνο στο βαθμό που δεν μας νοιάζει μόνον ο εαυτός μας, τότε η εθνική μας ταυτότητα γίνεται πλούτος και χορηγός ζωής.
Ας μην παρασυρόμαστε από τις "σειρήνες" που καθημερινα μας βομβαρδίζουν ενάντια της Εκκλησίας μας και της Πίστης μας. Η Εκκλησία δεν είναι ένα πρόσωπο είναι όλοι εμείς και όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι για την πορεία της. Η Πίστη μας ειναι ζωντανή και αυτό ειναι αδιαπραγμάτευτο.
Με αφόρμη τον πόλεμο που δέχεται η Εκκλησία μας όλο αυτό τον καιρό σας παραθέτω 2 ομιλίες του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε, τέτοιες φωνές λείπουν σήμερα να μας αφυπνίσουν ,να μας ενώσουν ,να μας ξανακάνουν πάλι ένα, να μας αποτρέψουν από τον διχασμό που οδηγούμαστε .
Όσο και να το προσπαθούν οι Νεοταξικές - Πολυπολιτιστικές ομαδές στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την Πίστη μας.
Γιατί όσο και να θέλουν να το αρνούνται και όσο και να προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ήταν ,είναι και θα έιναι ΈΝΑ!!


http://eatheia.blogspot.com/2010/12/blog-post_22.html?utm_source=BP_recent