
Μετά τις σπουδές του, απήλθε στο όρος της Συρικής και εκεί αφού βρήκε Γέροντα ασκητή διδάχθηκε τα της μοναχικής πολιτείας και έλαβε από αυτόν το αγγελικό σχήμα. Μετά τον θάνατο του Γέροντά του μετέβη στην πόλη Βόνυσα της Ακαρνανίας και ασκήτευε εκεί. Όταν μετά την κοίμηση του Επισκόπου Αμάστριδος κενώθηκε η θέση αυτού, η Εκκλησία αμείβουσα τις αρετές και τα χαρίσματά του, τον έταξε ποιμένα της Εκκλησίας της Αμάστριδος, την οποία ποίμανε θεοφιλώς και θεαρέστως. Η χειροτονία του Αγίου σε αρχιερέα έγινε στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Άγιος διακόνησε την Εκκλησία, φρόντισε τον ιερό κλήρο και ενδιαφέρθηκε για την προστασία ορφανών και χηρών, τη διατροφή και τη συντήρηση των πτωχών και την απαλλαγή τους από χρέη. Ο Θεός, βλέποντας την οσιακή του πολιτεία, τον αξίωσε και του χαρίσματος της θαυματουργίας.
Ο Άγιος Γεώργιος κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 805 μ.Χ.
Ο Άγιος Ζαχαρίας Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Όταν ο αυτοκράτορας Ηράκλειος νίκησε, το 628 μ.Χ., τους Πέρσες, ο Άγιος Ζαχαρίας επέστρεψε στην έδρα του μεταφέροντας τον Τίμιο Σταυρό.
Ο Άγιος Ζαχαρίας κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 632 μ.Χ.
Ο Άγιος Μαξιμιανός, Αρχιεπίσκοπος Ραβέννης

Στην πόλη της Ραβέννας η προσωπικότητα και η αγιότητα του βίου του Αγίου Μαξιμιανού είναι ζωντανή στην εκκλησιαστική ιστορία και στα χριστιανικά μνημεία. Σε αυτόν οφείλονται τα εγκαίνια των περίφημων βασιλικών της Ραβέννας, Αγίου Βιταλίου και Αγίου Απολλιναρίου, τις οποίες κόσμησε με λαμπρά ψηφιδωτά. Στη Ραβέννα, με δική του πρωτοβουλία, ανεγέρθη επίσης ο ναός του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, στην οποία εναπέθεσε 21 ιερά λείψανα Αγίων.
Ο Άγιος Μαξιμιανός κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 556 μ.Χ.
Ο Άγιος Ιωάννης Γ' Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης ο από Σχολαστικών

Στις 15 Απριλίου 565 μ.Χ. εξελέγη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και διοίκησε θεοφιλώς την Εκκλησία επί δώδεκα και πλέον έτη. Με την προτροπή του Αγίου ο αυτοκράτορας Ιουστίνος Β' (565 - 578 μ.Χ.) απέστειλε στην Αίγυπτο τον Αββά Φωτεινό προς ειρήνευση των ταραγμένων από τις αιρέσεις Εκκλησιών αυτής.
Ο Άγιος Ιωάννης κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 577 μ.Χ.