Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ο Χριστός λύνει όλα τα προβλήματα, που εμείς δυσκολευόμαστε να λύσουμε. ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/08/blog-post_7098.html#ixzz1Vf6FOyqE

Ο πατέρας είναι ο φυσικός προστάτης του παιδιού. Αυτός φροντίζει για τη συντήρηση του , την αποκατάσταση του και η μόρφωση του.
Η μάνα φροντίζει για την ανατροφή του. Είναι φανερό ότι το έργο του πατέρα δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι από τα πιο βαριά και τα πιο υπεύθυνα έργα της ζωής., Κι’ επειδή κατά κανόνα ο άνδρας δεν εξωτερικεύεται, όπως η γυναίκα, ο συνειδητός πατέρας, τι περισσότερες φορές, περνάει πολύ μεγαλύτερο μαρτύριο, γατί το περνάει βουβά.
Τέτοιο μαρτύριο περνούσε για πολλά χρόνια ο δυστυχισμένος πατέρας του σημερινού Ευαγγελίου. Είχε ένα παιδί δαιμονισμένο που το έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή. ΄Επεφτε σε νερό και σε φωτιά, με κίνδυνο κάθε φορά να βρει τραγικό θάνατο.
Ήρθε όμως η ώρα να λυθεί το δράμα του. Και το έλυσε ο Χριστός, μόλις έφερε το παιδί του στα πόδια Του. Όλοι οι άλλοι προς το οποίους είχε απευθυνθεί δε μπόρεσαν να του κάνουν τίποτε. Ο Χριστός έκανε την καλύτερη τακτοποίηση.
Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Χριστός λύνει όλα τα προβλήματα, που εμείς δυσκολευόμαστε και να τα δούμε ακόμη.
Το πρόβλημα της ανατροφής των παιδιών μας είναι από τα μεγαλύτερα της ζωής μας. Χωρίς καλή αγωγή ων παιδιών, όλα πάνε στραβά. Εκκλησία, πολιτεία, κοινωνία, όλα χωλαίνουν. Η σωστή αγωγή δίνεται μόνο από το Χριστό. Ο άνθρωπος είναι μυστήριο και διαπαιδαγωγείται μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας.
Τα παιδαγωγικά συστήματα, που δεν έχουν κέντρο τη χριστιανική αγωγή, αποτυγχάνουν. Κάθε σωστή αγωγή περνάει από τα μυστήρια της Εκκλησίας. Αυτά έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν ως τα κατάβαθα την ανθρώπινη ύπαρξη και να την αναγεννήσουν οντολογικά. Η αγωγή του ανθρώπου, αν δεν αρχίζει από τι ρίζες του, από τη φύση του, δεν μπορεί να μεταμορφώσει τον άνθρωπο. Από το βάπτισμα ως τη Θ. Κοινωνία η Εκκλησία μας μας μεταμορφώνει οντολογικά υπαρκτικά.
Τέτοια αγωγή θέλουμε σήμερα. Παράλληλα με την επιστημονική, τεχνολογική, θεωρητική, πρακτική κατάρτιση των παιδιών μας, πρέπει να ους δώσουμε και αγωγή πνευματική, μυστηριακή και Χριστοκεντρική.
Έτσι θα σωθούμε κι’ εμείς και τα παιδιά μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μας τον έδειξε ο πατέρας του σημερινού Ευαγγελίου και καλό είναι ν ον ακολουθήσουμε.
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr