Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μέσα ολοταχώς

Τόση αξία που δίνεται στα χρήματα και πόσο με αυτά όλοι ασχολούνται!

Ο δαίμων της φιλαργυρίας πανηγυρίζει!

Και όσο κανείς ασχολείται τόσο αρχίζει να μοιάζει με αυτόν, τόσο τον υπηρετεί και τον εξυπηρετεί!
Παντού η μόνη κουβέντα είναι για τα χρήματα… για τα οικονομικά!
Έχουν όλοι γίνει αναλυτές και όλοι έχουνε βρεί και τις λύσεις.
Ολόκληρο το ίντερνετ, blogs, ιστοσελίδες, η τηλεόραση… αναλώνονται σε πλήθος αναλύσεων, συζητήσεων, ερωτημάτων, επεξηγήσεων πώς τάχα μου φτάσαμε ώς εδώ!
Λές και δεν ξέρουμε όλοι βαθιά μέσα μας τί συμβαίνει και γιατί τώρα όλο αυτό καταρρέει… οι αντιφρονούντες άς καγχάζουν ότι φταίει η κακοδιαχείρηση… οι υπουργοί, το ΔΝΤ, η Ευρώπη… και να οι αναλύσεις και να οι πίνακες με τους αριθμούς και τις πράξεις!

Πού ήτανε όλοι αυτοί όλα αυτά τα χρόνια;

Και τώρα κατηγορούν, κατηγορούν τους άλλους και όλους μαζί… επιδίδονται σε μία κούρσα και έναν εξευτελιστικό ανταγωνισμό ποιός θα πεί τα βασικότερα αίτια, ποιός θα δώσει την καλύτερη λύση!
Λένε ότι τελούμε υπο κατοχή… μία περίεργη κατοχή όπου ο εχθρός κρύβεται, δεν είναι φανερός.
Έχει περάσει η χώρα μας πάλι κατοχή, εμείς βέβαια δεν έχουμε αυτή την εμπειρία για να ξέρουμε οπότε εύκολα μας τρομάζουν όλα αυτά που γίνονται, εύκολα σπέρνουν τον πανικό προσπαθώντας να μας χειραγωγήσουν και να καταστείλουν την όποια προσπάθεια (κυρίως την πνευματική).
Οι γέροντές μας λένε ότι άν μείνουμε σταθεροί και ακλόνητοι απέναντι σε όλο αυτό, άν στραφούμε όλοι στις εκκλησιές μας, στην πίστη μας, στην Παναγία μας τότε κανένας δεν θα μπορεί να μας κάνει κακό!

Οι Άγιοι μας θυμίζουν ότι θριαμβευτής είναι ο Χριστός με την Ανάστασή του, μας έδειξε το δρόμο, στην αρένα τώρα είμαστε εμείς και είτε θα αφεθούμε και θα πιστέψουμε τα όσα μας λένε οι δαίμονες, είτε θα αντισταθούμε σθεναρά κρατώντας στο χέρι μας τον σταυρό και διαλύοντας όλα τα νέφη και τα ψεύδη του κακού!

Μία μπόρα είναι… θα περάσει, άς μη δίνουμε σημασία στους ψιθύρους των δαιμόνων!
Άς σταματήσουμε να μαθαίνουμε τί γίνεται εκεί έξω… άς πληροφορηθούμε απο μέσα μας, άς ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή, εκείνη ξέρει καλύτερα να μας πληροφορήσει για τη δική μας την προσωπική μας πορεία!
Μόνοι μας εξάλλου θα είμαστε στην αρένα, μόνοι θα αντιμετωπίσουμε τις μπόρες, μόνοι στο τέλος θα κριθούμε!
Ο κάθε άνθρωπος γράφει τη δική του ιστορία, ζεί τη δικιά του ζωή κι ας προσπαθούν να μας μεταχειρίζονται σαν μάζα, σαν μπουλούκι!
Τί μας ενδιαφέρει τί κακότητες πράττουν οι άλλοι;

Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια συνθηκολόγησης με το ψέμα!

Άς στραφούμε στους οδηγούς μας και βοηθούς, τους Αγίους μας, άς δούμε και μία άλλη ποιότητα ζωής… εκείνη των Αγίων!
http://agathan.wordpress.com