Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Το Άργος γιορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Πέτρο.

Σημερα Πέμπτη 3ην Μαΐου 2012 είναι η εορτή του Πολιούχου και Προστάτου του Άργους Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού. Εχθες, Τετάρτη 2 Μαΐου στον Καθεδρικό Ιερόν Ναό του Αγίου Πέτρου εψάλει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Αργολίδας κ. Ιάκωβος και του επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλίνικου.
Κατόπιν μετά το θείο κήρυγμα από τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη προς ευλογία των πιστών ,παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους και Κίου.
Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφη/γος ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης ,ο βουλευτής Αργολίδος Ιωάννης Ανδριανός , ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δ.Καμπόσο, τους υποψηφίους βουλευτές Β.Σίδερη ,Π. Αναγνωσταρά ,Μαρία Λολακά, καθώς και οι στρατιωτικές αρχές του νομού και πλήθος κόσμου.

http://argolikeseidiseis.blogspot.com