Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Εξιλέωση

Είναι αδύνατον να εκφράσουμε με λέξεις το πλήρες νόημα της Εξιλέωσης, που είναι το πιο σημαντικό γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας. Μέσω του Πάθους Του στον κήπο της Γεθσημανή και στον σταυρό, ο Σωτήρας εξιλέωσε τις αμαρτίες μας. Αυτά είναι καλά νέα για όλο τον κόσμο!
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως πώς ο Ιησούς υπέφερε για τις αμαρτίες μας. Αλλά ξέρουμε ότι στον Κήπο της Γεθσημανή, το βάρος των αμαρτιών μας του προξένησε τέτοια αγωνία που έβγαλε αίμα από κάθε πόρο του σώματός του (Κατά Λουκάν 22:39-44:).
Αργότερα, καθώς ήταν κρεμασμένος στο σταυρό, ο Ιησούς πρόθυμα υπέφερε οδυνηρό θάνατο με μια από τις πιο σκληρές μεθόδους που είναι γνωστές.

Ο Σωτήρας μάς λέει:

Γιατί ιδές, εγώ. . υπέφερα όλα αυτά για όλους, ώστε να μην υποφέρουν αν μετανοήσουν. . . όπως εγώ. [Διδαχή και Διαθήκες 19:16-17]
Ο Ιησούς Χριστός έκανε μόνο αυτό που μπορούσε για την εξιλέωση των αμαρτιών μας. Για να έχει πλήρη ισχύ η Εξιλέωση Του στη προσωπική ζωή του καθενός από εμάς, πρέπει να έχουμε πίστη στον Χριστό, να μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας , να βαφτιστούμε , να λάβουμε το Άγιο Πνεύμα , να υπακούμε τις εντολές του Θεού και να προσπαθούμε να γίνουμε σαν κι Αυτόν. Καθώς κάνουμε όλα αυτά μέσω της Εξιλέωσής Του, μπορούμε να επιστρέψουμε και να ζήσουμε με Αυτόν και με τον Επουράνιο Πατέρα μας για πάντα.