Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Έρευνα υποστηρίζει ότι το άστρο της Βηθλεέμ έλαμψε 17 Ιουνίου!

Το άστρο της Βηθλεέμ είναι ένα διαρκές μυστήριο, τόσο για τους επιστήμονες όσο και για πολλούς Χριστιανούς. Ένας Αυστραλιανός αστρονόμος, όμως, πιστεύει ότι έχει λύσει το μυστήριο, αφού μέσω υπολογιστικών προγραμμάτων έχει προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία εκδηλώθηκε το αστρονομικό φαινόμενο.
Ο Ντέιβ Ρένεκε με μια ομάδα Αυστραλών επιστημόνων, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα υπολογιστικά προγράμματα, προσδιόρισε ως ακριβή ημερομηνία κατά την οποία εμφανίστηκε το αστέρι πάνω από τη Βηθλεέμ πριν από περίπου 2.000 χρόνια, τη 17η Ιουνίου.Σύμφωνα με τους ερευνητές, το άστρο των Χριστουγέννων ήταν μια σπάνια ‘’συνεύρεση’’ του φωτός της Αφροδίτης και του Δία. Οι πλανήτες είχαν πλησιάσει τόσο κοντά μεταξύ τους, ώστε έλαμπαν σαν ένα και μοναδικό ‘’αστέρι’’.
Ο Ρένεκε, χρησιμοποιώντας το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο ως κείμενο αναφοράς, υπολόγισε ότι το φαινόμενο εμφανίστηκε στο αστερισμό του Λέοντα στις 17 Ιουνίου του έτους 2 π.Χ., άνκαι ο ίδιος υπογράμμισε ότι ‘’η ημερομηνία αυτή δεν είναι σίγουρα η σωστή, αλλά είναι αυτή που δίνει την καλύτερη εξήγηση στο αστέρι της Βηθλεέμ’’. Προηγούμενες θεωρίες υποστηρίζουν ότι ήταν κάποιος κομήτης ή ένα σουπερνόβα.